ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ -ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εμεις τα μελη του Κοινωνικου Ιατρειου-Φαρμακειου μαζι με τους ιερεις μας,προσπαθουμε να δωσουμε χρωμα στην ζωη των ασθενων μας!
Με κινητρο το ονειρο για ενα κοσμο χωρις διακρισεις στην υγεια και την περιθαλψη των απορων και ανασφαλιστων συμπολιτων μας,το κοινωνικο ιατρειο-φαρμακειο της Χαλκιδας και της Ιστιαιας,ειναι διπλα σας,για να δωσει ενα χερι βοηθειας. Στο εργο μας,θα χρειαστουμε την βοηθεια ολων των πολιτων της Ευβοιας,σας περιμενουμε κοντα μας!

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η κρίση σκοτώνει την καρδιά των ανασφάλιστων

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 00:12

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή
Αύξηση εμφραγμάτων έφερε η οικονομική κρίση στη χώρα και αιτία δεν είναι πια μόνο το άγχος αλλά και η αύξηση των ανασφάλιστων ασθενών που για οικονομικούς λόγους σταματάνε την φαρμακευτική τους αγωγή ή δεν έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες εξετάσεις για να παρακολουθήσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Το φαινόμενο επισήμαναν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας (ΕΚΕ), κ. Ιωάννης Καλλικάζαρος και Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ Καρδιολογικής Εταιρίαςι κ. Στέφανος Φούσας κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2013.

Συγκεκριμένα ο κ. Φούσας ανέφερε πως έχει παρατηρηθεί ότι πολλά εμφράγματα ή καρδιαγγειακές επιπλοκές ασθενών που φτάνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων οφείλονται στην διακοπή της θεραπευτικής αγωγής από τους ίδιους τους πάσχοντες που έχουν μείνει ανασφάλιστοι. Ο κ. Φούσας ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους ανασφάλιστους ασθενείς».

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας έχει δημιουργήσει ένα άρτια εξοπλισμένο ιατρείο στο δεύτερο όροφο των γραφείων της Ε.Κ.Ε. (Ποταμιάνου 6, Ιλίσια) όπου εθελοντές καρδιολόγοι – μέλη της εταιρείας όπου παρέχουν πλήρη καρδιολογικό έλεγχο σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Υπάρχει η δυνατότητα καρδιογραφήματος, εξέτασης με υπέρηχους αλλά και test κοπώσεως. Είναι σημαντικό όμως όπως τονίζει η ΕΚΕ ότι αν μετά τις εξετάσεις διαπιστωθεί ότι ο ασθενής χρειάζεται επεμβατική θεραπεία να μπορεί να έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε αυτή , πράγμα που δεν είναι εφικτό μέχρι στιγμής και ως επιστημονική κοινότητα ζητούν την βοήθεια της πολιτείας σε αυτό.

Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη κάθε δέχεται κόσμο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού. Τηλ. Γραμματείας της Ε.Κ.Ε. 210-7258003-9